Nagyszerű kezdeményezés

2023.10.03. 07:00

Magyarszéken a helyi gazdaságot erősítheti a kedvezménykártya

Magyarszék önkormányzata az idei év második felében elindította a Magyarszék Kártya kedvezményrendszert, melyhez nemcsak a helyi, hanem a környező települések szolgáltatói is csatlakoztak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A község önkormányzata minden háztartásba eljuttatta az újonnan bevezetett Magyarszék Kártyát, amely már 15 különböző üzletben vagy szolgáltatóhelyen biztosít kedvezményeket a kártya használóinak. Kárpáti Jenő, Magyarszék polgármestere elmondta, a helyi gazdaságot és a lokálpatriotizmust kívánja erősíteni a program. Kártyát minden házba juttattak, és azt a háztartás bármely tagja használhatja. 

Emellett kaptak a kedvezménykártyából az önkormányzat és a fenntartásában működő intézmények dolgozói, a helyi vállalkozások tulajdonosai és dolgozói, a magyarszéki közoktatási, szociális, egészségügyi intézmények dolgozói, a helyi civil szervezetek tagjai és mindenki, aki valamilyen módon aktívan közreműködik a település életében, támogatója, segítője a helyi programoknak, ügyeknek. Ennek megfelelően a háztartásokba eljuttatott 364 kártya már több mint ötszázra bővült.

Ami a szolgáltatókat illeti, a kártyával például a Magyarhertelendi Termálfürdőbe, egy mánfai étterembe, a helyi csárdába, a helyi húsboltba, Tüzép- és barkácsboltba is kedvezményeket lehet igénybe venni, de komlói, sásdi és pécsi szolgáltató is szerepel az elfogadóhelyek listáján.

A polgármester elmondta, a szolgáltatók körét folyamatosan szeretnék bővíteni, de a kártyát használó magánszemélyek számát is szívesen bővítik, tehát ha például egy szervezet partnere lesz a településnek, annak tagjai is részesülhetnek a kedvezményekből.

A kedvezményekre jogosító településkártyák jól működnek Baranya vármegyében, de tudomásunk szerint eddig csak városokban – Pécsen, Siklóson, Harkányban, Szigetváron – vezettek be hasonlót. Ám míg az említett településeken díj ellenében lehet kiváltani a kedvezménykártyát, Magyarszéken jogosultság alapján bocsátják a magánszemélyek rendelkezésére.

Siklóson egyebek mellett a fürdőbe fél áron lehet jegyet váltani, és a vár látogatása is ingyenes a helyieknek az érvényes Siklós Kártya felmutatásával. Harkányban is hasonló kedvezményeket ad az önkormányzat, a lakcímkártyával kiváltható Harkányi Kedvezménykártyával a fürdőbelépő árának felét kell csak fizetniük az ott élőknek. Emellett a parkolóbérleteket is olcsóbban válthatják meg a lakók. A januártól december végéig érvényes Szigetvár Kártyát is évről évre egyre többen váltják ki. Ennek kiemelt elfogadóhelye a Szigetvári Gyógyfürdő, a belépők árából 40 százalék kedvezményt kapnak a kártyatulajdonosok, továbbá mintegy 10 elfogadóhely van a városban. Pécsen is használható a Szigetvár Kártya a Zsolnay Negyed, valamint a Cella Septichora Látogatóközpont esetében, mellyel így a belépők árából 20 százalékos kedvezményre jogosultak a kártyával rendelkezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!