Új kalandok

2023.10.01. 07:41

Négy nap alatt bejárják a világot

A zoo-tábor nyári sikere után a gyerekek ősszel is kalandozhatnak a pécsi állatkertben. Vass Adrienn, az állatkert zoo-pedagógusa és az ötlet megálmodója hírportálunknak elmondta, hogy szerette volna, ha a gyerekek nemcsak nyáron ismerkednek az állatokkal, hanem az őszi szünidő alatt is. Nem mellesleg ezzel a szülők válláról is leveszik a terhet, hiszen így a gyerekek biztos, hogy nem fognak unatkozni otthon, illetve van ki vigyáz rájuk, míg ők dolgoznak.

Czeczon Emese

Fotó: Löffler Péter

A program október 30-tól november 3-ig tart, azaz négy napig, a szerda kivételével. Mindennap nyolc órakor kezdődik a szórakozás a pécsi állatkertben, azonban már reggel fél 8-tól lehet érkezni a zoo-tábor helyszínére. A tábor tematikája szerint a gyerekek a négy nap alatt megismerik Európát, Amerikát, Ázsiát és Afrikát, mondhatni igen rövid idő alatt bejárják a világot.

Mivel közeledik a tél, a tábor résztvevői madárodút, madáreleséget is készítenek, illetve olyan tudásra is szert tehetnek, hogy vajon a növény-és az állatvilág hogyan készül fel a hidegebb hónapokra. Amikor pedig a tematikában elérik Európát, akkor a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársaival a gyerekek erdeinket fogják felfedezni. Természetesen a táborozók nem maradnak élelem nélkül, hiszen amellett, hogy kétfogásos ebédet is kapnak, délután uzsonnát is majszolhatnak. A szülők délután 4 és fél 5 között jöhetnek a gyerekekért.

További részletekért érdemes felkeresni a pécsi állatkert honlapját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!