Felsőőri gimnazisták jártak Pécsett

2023.10.08. 15:00

Rengeteg élménnyel gazdagodtak

A Felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium diákjai a magyar nyelvi hét keretében történelmi emlékhelyeket látogattak meg, szabadulószobába jártak, és együtt néztek meg egy magyar mozifilmet Pécsett.

Bama.hu

A közös kalandok során a hatodikos és hetedikes diákok nemcsak nyelvi készségeiket fejlesztették, de az osztályközösség is erősödött - írja a Volksgruppen.orf.at.

A nyelvi hetek, amelyeket a tanév legelején tartanak, nagyszerű alkalmat kínálnak a gimnazistáknak arra, hogy autentikus környezetben gyakorolják a magyar nyelvet. A diákok részesei lehetnek a magyar kultúrának és mindennapi életnek, ami különösen értékes azok számára, akik német anyanyelvűek, és csak diáktársaikkal, tanáraikkal beszélnek magyarul - mondta Seper Mariann, a Kétnyelvű Gimnázium tanára.

Az első napon a diákok Pécset fedezték fel, majd a Parapark szabadulószobájába zárták őket, ahonnan csapatmunkával kellett kijutniuk. A második napon a város kultúrtörténetét ismerhették meg, bekapcsolódva a "PécsLIT" kortárs irodalmi fesztivál egyik programjába. Szerdán Mohácsra kirándultak, ahol megismerkedtek az 1526-os mohácsi csata történetével és a sokac népcsoport hagyományaival. A többnyelvűség témája is előkerült, hiszen Baranyában a magyar, horvát, német és roma nyelv és kultúra is jelen van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!