Újra foroghat az óriáskerék

2023.10.05. 11:48

Valami készül: úgy tűnik, ismét meghintáztatják a pécsieket

Bár egyelőre az önkormányzat és a vállalkozás képviselői sem jelentették be, a jelek szerint hamarosan ismét felállítják az óriáskereket a Lánc utcában, ahova már megérkeztek a szerkezet alkatrészeire emlékeztető hatalmas fémdarabok. Már olvasóink is jelezték, hogy valami készül a Lánc utcában, mi pedig utánajártunk.

Máté Balázs (Pécsi Újság.hu)

Mint az emlékezetes, az óriáskereket ezt megelőzően 2020 októberében állították fel a Búza téren, majd alig egy hónap után - a járványhelyzet miatt - be is zárták. A kényszerszünetet követően ismét felkereshető volt, s egészen 2021 május elejéig működött.

Akkor azt közölte az önkormányzat, hogy a helyszínért havonta 160 ezer forintos bérleti díjat fizetett a működtetője a városnak. A bérleti megállapodás részeként a vállalkozó ezen felül összesen 3000 darab ingyenes belépőjegyet biztosít a pécsi önkormányzat részére, amiket pécsi rászoruló családok kapnak meg. (Az nem derült ki, hogy pontosan kik számítanak „rászorulónak".)

Péterffy Attila, Pécs jelenlegi polgármestere a látványosságnak szánt szerkezet felállítása kapcsán 2020-ban kelt közleményében azt írta, „a városvezetés elkötelezett az iránt, hogy a belváros és a Zsolnay negyed turisztikai kapcsolatát erősítse, ezzel is segítve a Király utca keleti végén működő vállalkozásokat. Amikor az óriáskerék tulajdonosa helyszínt keresett a látványosságnak, felkaroltuk a kezdeményezést, és a fentiek miatt a Lánc utcától délre eső területet javasoltuk. Az 50 méter magas óriáskereket a vállalkozó saját üzleti kockázatára üzemelteti, s az önkormányzattal közösen, szakértők bevonásával választotta ki a belvároshoz és a Zsolnay negyedhez közeli forgalmas helyszínt."

Nos, bár hivatalos bejelentés egyelőre nincs, nagyon úgy tűnik, hamarosan ismét óriáskerekezhetünk Pécsett, a Lánc utcába ugyanis már megérkeztek a szerkezet alkatrészeire emlékeztető hatalmas fémdarabok. Arra egyelőre viszont nem utal semmi, hogy ismét lesz vurstli is a kerék szomszédságában, mint 2020-ban, de persze kizárni ezt sem lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!