Sajtótájékoztató

2023.10.12. 12:50

Vasasnak, Hirdnek és Somogynak is sokat hozna a kedvezmény

Bóka Máté Ciprián

Forrás: Pécsi fidesz

A Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető által bejelentett közszolgálati kedvezménycsomag a pécsi külső településrészeinek is kiváló lehetőség lehet ahhoz, hogy a városhoz való kötődést és a városhoz való tartozást egy inkább erősítse – mondta Berényi Zoltán, Vasas, Hird és Somogy egyéni képviselője. A nemzeti oldal politikusa szerint ezeken a közel hétezer lakost számláló településrészeken vannak intézményekben dolgozók, közszolgálatot végzők –  tűzoltók, rendőrök, szociális otthonokban dolgozók –, akiknek ez segítséget jelent. 

– A város szövetébe való intenzívebb bekapcsolódás érdekében fontos, hogy ezekben a városrészekben is erősítse a közszolgálati hivatást vállalóknak a mindennapjait és a napi munkavégzés feltételeit azzal, hogy a lakhatásban, tömegközlekedésben ad kedvezményeket az önkormányzat – emelte ki Berényi. – A kijárás ugyanis nehézséget okoz, egyben az is jó lenne, ha helyismerettel rendelkezők dolgoznának Vasason, Hirden és Somogyban.  

Kérdésünkre elmondta azt is, hogy az érintett településrészekre egyre többen költöznek ki, a foghíjtelkeket is beépítették, elindult a terület felértékelődése is, ehhez járulna hozzá a csomag bevezetése.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!