Filmajánló

2023.10.20. 10:00

Vér tapad a kezükhöz, az olajért bármire képesek voltak

Már most attól zeng a sajtó, hogy a Megfojtott virágok című filmben Leonardo DiCaprio és Robert De Niro életük legjobb alakítását nyújtja. Még szerencse, hogy ezt mi magunk is eldönthetjük, hiszen október 20-án a pécsi Apolló Mozi délután 4 órakor vetíti a filmet.

Czeczon Enikő

Fotó: 4.murat

 Nem csak az említett kijelentéstől hangos a sajtó, hanem attól is, hogy még soha senki nem tudta úgy összemosni a maffia és a westernvilágot, mint Scorsese.  

A Megfojtott virágokat a rendező westernjeként emlegetik, mivel vadnyugati környezetben játszódik, csak a múlt század húszas éveiben. A film egy megtörtént eseményt mesél el, az oszázs indiánok tragédiáját. A törzs tagjai az 1920-as években a világ leggazdagabb emberivé válnak, hiszen művelésre alkalmatlannak nyilvánított földjeik alatt az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb olajkészletét találták meg. Ezután sorra érkeztek a területre a nyerészkedő fehérek, akik még gyilkolni is képesek voltak az olajért. 

A film alapjául David Grann kötete szolgált, aki hosszú éveken át kutaott levéltárakban és nyomozott a helyszínen, hogy megismerje az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezetét, amely összefonódott az FBI megszületésével is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!