Több településen is indul tanfolyam

2023.11.01. 15:40

Babajelbeszéd: szavak nélkül segít megérteni a kicsiket

Tavaly már hírt adtunk arról, hogy Béczi Bernadett jelbeszéd oktató nagy érdeklődéstől övezve tartott JelElek címmel jelbeszéd tanfolyamot a legkisebbek számára Szigetváron.

Mohay Réka

Novemberben ezúttal több helyszínen is találkozhatnak vele Babajelbeszéd tanfolyamokon, illetve ingyenes bemutatókon is.

Vasárnap, november 5-én, a Pécsibaba Expón vesz részt, a szentlőrinci Puppalu játszóház színeiben. Ez alkalomból a pécsi Körbirodalom Gyermekkönyvtárban (Tudásközpont 4. emelet) 15:30-as kezdettel ingyenes bemutatót tart a szakember, s a helyszínen kedvezményesen beiratkozhatnak a résztvevők a november 9-én induló babajelbeszéd tanfolyamra.

Ekkor ugyanis a szentlőrinci Puppalu játszóházban 16-órai kezdettel indul új tanfolyam, ahol a babajelbeszéddel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

November 7-étől pedig Szigetváron kerül ismét sor hasonló programra. Keddenként várják a Magtár első emeletén a babajelbeszéd iránt érdeklődőket 16 órai kezdettel. A 12 alkalmas program ingyenesen vehető igénybe, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet.

– Téged várunk, ha: szeretnéd kihasználni, hogy még pici a babád, és nem kell utána szaladni. Jobban tudsz figyelni, könnyebben tanulsz. Ha látod, hogy egyre több minden érdekli, figyel, elkezdi többet használni a kezecskéit, esetleg már tapsol. Ha már próbálkozik a hangokkal, mondaná, de még nem tudja. Szeretné ha értenék, Te pedig szeretnéd, ha értenéd. Ha elkezdett már beszélni, de nem mindig érted, mit mond. Gyakran nem tudja magát jól kifejezni. Látod rajta, hogy frusztrált emiatt, és szeretnél neki segíteni. Ha megkésett beszédfejlődése van a gyermekednek. Ha bármilyen okból nem beszél (még), de a kis kezeit ügyesen tudja használni. Ha szeretnél kipróbálni valami újat, jó társaságban lenni, kicsit kimozdulni a babáddal, játszva, jó hangulatban tanulni – írják a szervezők.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!