Hirdetik Isten igéjét

2023.11.30. 12:00

Előadásokat is tartanak a verbita atyák a városmisszió során

A világ számos missziójából 17 verbita atya érkezik Pécsre – a rend tagjai november 30. és december 3. között városmisszió keretében hat helyszínen – köztük templomokban és egyházi iskolákban – tesznek tanúságot és hirdetik Isten Igéjét, segítve az Élő Krisztus és tanításának tiszta szívvel történő befogadását.

Wald Kata

Forrás: Pécsi Egyházmegye

November 30-án, csütörtökön este a Gyárvárosi plébániatemplomban a 18 órakor kezdődő szentmisét missziós rózsafüzér előzi meg, majd 19 órai kezdettel a a Fülöp-szigetekről hallhatnak missziós előadást az érdeklődők.

December 1-jén, péntek napközben a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskolába látogatnak a verbita atyák, majd Pécsett találkoznak hitoktatókkal és papokkal.

A Jézus Szíve plébániatemplomban 17.30-kor missziós keresztút veszi kezdetét, majd a szentmisét követően 19 órai kezdettel Ghánáról hallhatnak missziós előadást a jelenlévők.

Szombaton a egyházmegyei ministránsnapnak ad otthont  a Szent Mór Iskolaközpont, majd este a Szent Erzsébet-plébániatemplomban várják 18 órára szentmisére, azt megelőzően 17 szentségimádásra és missziós rózsafüzérre a híveket. Ezen a napon Indonéziáról szól majd a 19 órakor kezdődő előadás.

December 3 -án vasárnap, a városmisszió zárásaként püspöki szentmise keretében a missziós kereszt megáldására kerül sor a székesegyházban.

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatója szerint az Isteni Ige Társaságát Arnold Janssen német pap alapította a hollandiai Steylben 1875-ben. Mára a rend mind az öt kontinensen jelen van: Európában 22, Amerikában 15, Ázsiában 10, Óceániában 4 és Afrikában 11 országban. A Társaságot a nemzetköziség jellemzi. A különböző országokból és kultúrákból érkezett, különböző nyelveket beszélő papok és testvérek szolgálatának célja, hogy az Úr Jézus evangéliuma terjedjen az emberek szívében és egész életében.

– A rend az 1920-as években jelent meg Magyarországon, ahol Máriakéménden telepedtek le. Fő feladatuk a hivatástoborzás és a sajtóapostolkodás volt, de országszerte népmissziókat is tartottak. 1950 júniusában a kommunista államhatalom feloszlatta a szerzetesrendeket Magyarországon, köztük a verbitákat is, akiket a rendház elhagyására köteleztek, többeket internáltak. A 2000-es évek elején telepedtek le újra hazánkban. A rend jelenlegi tartományfőnökét, Magung Fransiskus Xaverius SVD atyát 2023. május 1-jén Budapesten iktattak be hivatalába

 – közölte a Pécsi Egyházmegye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!