Ebösszeírás

2023.11.17. 18:50

Fontos az adatlapok benyújtása a gazdiknak

Tóth Viktória

Fotó: andysavchenko

Az idei ebösszeíráshoz kérik a szigetváriak segítségét, együttműködését. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján ugyanis az ebtartás helye szerint illetékes települési önkormányzat háromévente legalább egy alkalommal köteles összeírást végezni. A kötelezettségére tekintettel Szigetvár önkormányzata az idei évben december 31-ig végzi ezt.
Az ebösszeíró lapok letölthetők Szigetvár honlapjáról, vagy személyesen kérhetők a Szigetvári Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán. Itt segítség is kapható a kitöltéssel kapcsolatosan. 

A dokumentumot be lehet nyújtani személyesen vagy postai úton: 7900 Szigetvár, Zrínyi tér 1. Valamint elektronikusan az [email protected] címre.
De nem csak a kutyákkal kapcsolatban végeznek adatszolgáltatást Szigetváron, a Központi Statisztikai Hivatal az egyéni gazdaságokkal kapcsolatban végez mezőgazdasági összeírást. November 15. és december 15. között a gazdáknak a növénytermesztésről, az állattenyésztésről, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőről, illetve a beruházásokkal és a termeléssel összefüggő ráfordításokkal kapcsolatban kell adatokat szolgáltatniuk. Online a maja.ksh.hu oldalon, illetve személyes vagy telefonos válaszadással tehetik meg ezt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!