Akadémikus hír

2023.11.27. 12:00

Günzer Tamást is jelölték az Év Bortermelője címre

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

A Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik közül kikerül az idei, Év bortermelője cím nyertese. A jelöltek között van Günzer Tamás villányi borász is.

Az „Év Bortermelője” cím Magyarország legrangosabb borászati elismerése. A díj jelölési szakaszában közel 800 megszólított borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és séf véleményét összesítették, amely után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre. A jelöltek Günzer Tamás (Villányi borvidék), Lamport József (Egri borvidék), Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék), ifj. Szepsy István (Tokaji borvidék) és Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék).

Most összesítik a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatait, a győztest pedig december 6-án, sajtótájékoztató keretében hirdetik ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!