Jó hír a horgászoknak

2023.11.01. 12:00

Jelentős mennyiségű, fogható pontyot telepítenek Belső-Bédába

A Pest József Horgászegyesület az általa kezelt Belső-Bédai holtágon a következő napok során a vízterület nagyságához képest országos viszonylatban is jelentős mennyiségű haltelepítést végez.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Fotó: GROGL

Fekete János, az egyesület elnöke azt közölte lapunkkal, hogy a teljes tervezett halmennyiség 4600 kilogramm, ebből négyezer kilogramm háromnyaras ponty, 600 kilogramm második nyaras ponty. Ugyancsak a vízbe kerül további 800 darab egynyaras csuka. Ez a mennyiség a tavaszi telepítéssel együtt - mely 1859 kg volt -, összesen 6459 kg, fogható pontyot jelent, a területre kiváltott éves jeggyel rendelkezőknek.

Ez országos viszonylatban is kiemelkedőnek tekinthető a 32, 8 hektáros vízterület nagyságához képest. A telepítésre október 28-án és november másodikán kerül sor, ezen, sőt, akár a mérlegelésnél is, bárki saját költségén jelen lehet, erről további információkat a Potyka horgászboltban kaphatnak az érdeklődők.

A vízen október 28-tól november negyedikéig általános horgászati tilalom lesz érvényben, ez alatt, illetve ezt követően a pecások fokozott ellenőrzésre számíthatnak Belső-Bédán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!