Tízezer fa

2023.11.24. 12:23

Kertvárost is tehermentesíti a nemzeti oldal

A pécsi Fidesz-KDNP szövetség kidolgozta a Kertváros Koncepciót, mert úgy vélekednek, ez a városrész, ami a lakosságszámát tekintve nagyobb, mint a Tolna vármegye székhelye, Szekszárd – megérdemli, hogy külön foglalkozzunk vele – mondta Kamarás Péter képviselő pénteken.

Bóka Máté Ciprián

A koncepcióban szerepel ezer új parkolóhely létesítése, tízezer fa elültetése, a Kertvárosi Rendelőintézetben a szakrendelések visszaállítása, illetve az ipari parknak a teljes benépesítése,  és ezzel a kertvárosi lakóknak további munkahelyeket biztosítanak. 

– Ezen kívül még nagyon fontos lenne a Maléter Pál út-Nagyárpád tengely, illetve Siklósi út-Belváros tengely tehermentesítése, többek között a kamionforgalomtól. A délről és nyugatról jövő forgalmat már a pogányi reptérnél el lehet terelni a Nyugati Ipari út irányába, s így nagyobb forgalom már a temetőig sem terhelné a belső utakat. Ezt egyébként egy fél kilométeres út elkészítésével meg lehetne oldani. Ugyanez megtörténne a Maléter Pál út és Nagyárpád út forgalmának az elterelésével, amivel gyakorlatilag Kertváros kikerülne ebből a nagyobb forgalomból 

– mondta Kamarás Péter. 

Hozzátette, egyrészt ezt megérdemlik a kertvárosiak, másrészt környezetvédelmi szempontból is ez lenne a legjobb megoldás. Leszögezte, ha a polgári oldalnak szavaznak bizalmat a jövő évi választáson, akkor ezt a munkát mindenképpen elvégzik. 

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető hétfőn jelentette be, az a célja, hogy ne a városon keresztül haladjon az átmenő autós- és kamionforgalom azért, hogy csökkenteni tudják a por- és zajszennyezést, meg tudják óvni a belterületi utak állapotát, illetve a lakóépületeket. Bejelentette azt is, hogy felülvizsgálják, hogy melyik utcának mi a teherbíró képessége, és melyik térségnek milyen forgalom az optimális. Ezt a feladatot a pécsiekkel együtt, őket bevonva kívánja elvégezni, ezért a jövő év tavaszán városi konzultációt indít. 

– A közlekedést gördülékenyebbé és valamennyi pécsi városrészt élhetőbbé szeretnénk tenni

 – hangsúlyozta Csizmadia.

A frakcióvezető korábban arról is beszélt, hogy a következő évtized a zöld átállás évtizede lesz és Kertvárosban is egy ilyen zöld átállást kell végrehajtani, ennek részeként pedig megfelelő mennyiségű parkolóhelyre van szükség. Ezer új parkoló képes lenne kielégíteni a fennálló igényt, de ezek nem mehetnek a zöldfelület kárára. Hozzátette: itt nem állhatunk meg, mert arra vállalunk kötelezettséget, hogy tízezer új facsemetét ültetünk el Kertvárosban, hogy azok megfelelő mennyiségű árnyékot tudjanak biztosítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!