Rejtekhely

2023.11.20. 12:00

Óvatosan a levelekkel – valami lapulhat alattuk! (VIDEÓK!)

Az ősz a kerti munkák időszaka, ilyenkor sokan akkurátusan elkezdik kitakarítani a kertet. Összeszedik a lehullott lombokat, nyesedékeket, az utolsó fűnyírás hulladékát és kupacokba rendezik azt, majd megpihennek, és a kupacok várják a továbbiakat. Ezek a levelek és nyesedékek kellemes búvóhelyet jelentenek a sünöknek.

Bama.hu

Tény, hogy téli álomra csak akkor hajtják fejüket, ha tartósan 8°C alatt van a hőmérséklet – ez pedig minket itt, Baranyában még egy darabig nem fenyeget.

Az elvackolás azonban fontos, hiszen a sünök túlélése függ tőle, ha pedig a kertben sün is van, akkor a kártevők száma erősen megcsappan – vagyis kedvelt vendég! Nyilván nem a legjobb, ha esetleg beköltözik a még elpakolásra váró kupacba a kert közepén, így érdemes azokat szétbontani. Ehhez azonban semmi esetre se használjunk hegyes vagy éles szerszámot, és csak óvatosan csináljuk. 

Ha szétszedtük a kupacot, és az sünmentes, akkor minden rendben. Ha azonban találtunk benne sünit - esetleg a mulcsolást is megoldanánk, vagy kis kuckót készítenénk a szúrós vendégeknek - akkor készítsünk levélhalmot egy félreeső helyen, bokrok alatt és oda szállásoljuk el a süniket. 

A témának a köpönyeg.hu járt utána. 

Ugyan ez a két videónk pont nyáron készült, de a süniszemekért érdemes rájuk kattintani – jobb lesz tőle azonnal ez a szürke novemberi nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!