Együtt lőttek tanárok és kadétok

2023.11.08. 17:30

Ropogtak a puskák a sportközpontban (galéria)

Összegyűltek a tankerületi pedagógusai, illetve a kadétok is, hogy egy jó hangulatú eseményen kiderüljön, ki céloz a legpontosabban.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Szemere Miklós egykori országgyűlési képviselő munkásságáról megemlékezve tartottak lövészversenyt szerdán a Szigetvári Honvédelmi Sportközpontban. Az intézmény egy éves évfordulója alkalmából rendezett eseményen a Szigetvári Tankerületi Központ alá tartozó intézmények testnevelő tanári állománya, az intézmény tanári kara, illeve a kadétok vettek részt. A verseny nem titkolt célja a sportlövészet népszerűsítése, a társadalom lőkészségének fejlesztése, a honvédelmi nevelés elősegítése volt. Valamint a sportközpontban rejlő lehetőségek bemutatása a környékbeli intézmények részére. Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Nagy Csaba a térség országgyűlési képviselője adta át a díjakat.

– A Sportközpont avatóján még nem gondoltuk volna, hogy egy évvel később 169-en sportolnak majd itt, a lövészet vonatkozásában. Azt gondoltuk, hogy hiánypótló lesz ez a beruházás, hiszen sem a vármegyében, sem a régióban nincsen ilyen vagy ehhez hasonló sportlétesítmény 

– foglalta össze gondolatait Nagy Csaba. Mint mondta, büszkék lehetünk Csonka Zsófia világbajnoki bronzérmes sportlövőre, remélhetőleg követi majd őt néhány Szigetvárról indult fiatal is.

Simicskó István elmondta, hogy a Honvédelmi Sportszövetség fontos küldetése, hogy a fiatalokat felruházza olyan képességekkel, kompetenciákkal, amelyekkel adott esetben a hazájukat is meg tudják majd védeni.

– Célunk, hogy valamennyi vármegyében, sőt majd később valamennyi járásban legyenek ilyen és hasonló épületek

 – mondta. Ezután azt is összefoglalta, hogy a kadétprogram országosan  sikeres, a kezdetekkor, 2017-ben három középiskola jelentkezett rá, ma már mintegy 150 középiskolában van kadétképzés. Jelenleg 2200 fiatal van, akik már rendelkeznek valamilyen honvédelmi előképzéssel.

A legpontosabbat ők lőtték

Felnőtt női légpuska lövészetben első helyezett lett Golobics Melinda, az Istvánffy Miklós Általános Iskola tanárnője. Második helyezett Jászainé Löffler Ibolya a Szenlászlói Általános Iskolából, míg a harmadik Varga Viktória a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskolából. Felnőtt férfi nyílt irányzékú légpuska lövészetben első lett Molnár Péter az Almamelléki Általános Iskolából. Második helyezett lett Buzsics Viktor, az Istvánffy Miklós Általános Iskolából, míg a harmadik Farkas Ádám lett, a Hoboli Általános Iskola tanára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!