Benépesült a sportközpont

2022.09.15. 18:30

Röpködtek a puskagolyók az újonnan átadott lőtéren (Galéria) - Videó

Szeptember 15-én tartották a szigetvári Honvédelmi Sportközpont átadó ünnepségét, mely országosan negyedikként készült el a hasonló központok sorában.

Mohay R.

Az új épületben többek között a vívás, a sportlövészet, a küzdősportok és a technikai sportok iránt érdeklődőket várják 21. századi, modern körülmények között. A csütörtöki átadó ünnepségen részt vett dr. Korom Renáta, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Junácski András, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere is.

Dr. Korom Renáta elmondta, a most megépült intézmény társadalmi szerepvállalása meghatározó, és a sport közösségépítő ereje segíti majd a mozgás szeretetét és a hazafias, honvédelmi nevelést is. – Az országszerte épülő honvédelmi sportközpontok által elérhető közelségbe kerül majd a honvédelem ügye – mondta el a helyettes államtitkár.

– A fokozódó nemzetközi helyzetben kiemelten fontos a hazafias állampolgárok nevelése

 – folytatta. Hozzátette, emellett a megépült intézmény helyszínéül szolgálhat majd családi programoknak, sportversenyeknek egyaránt.

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke hangsúlyozta, szükséges, hogy a fiataloknak motivációt adjanak az olyan beruházások által is, mint a szigetvári. Kitért arra is, a város neve már a történelem során is egybeforrt a honvédelemmel, a szigeti hősök emlékezete máig él a településen, így méltó helyre került az elsők között megépült Honvédelmi Sportközpont.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő visszaemlékezett a 2020-as alapkőletételre, s hangsúlyozta, fontos, hogy a honvédelemmel és a hazaszeretettel ne csak a retorika, hanem a gyakorlati tettek, a hazafias nevelés által is foglalkozzunk. Emellett kitért a településen megvalósuló további fejlesztésekre is, az épülő birkózó csarnokra és az oktatási intézmények megújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!