Nemzeti konzultáció

2023.11.30. 11:44

Simicskó István: szükség van arra, hogy a magyar emberek hallathassák hangjukat

Meg kell tartani és meg kell becsülni az elérteket, mert a nemzeti szuverenitást elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz – jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdán Mohácson.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.

– Látható, milyen módon változik a világ, alakul át Európa etnikai, vallási térképe, demográfiai helyzete, Brüsszel mégsem tekinti veszélyforrásnak, és nem is orvosolja az ezekből eredő problémákat

 – mondta.

Hozzátette, ehelyett Magyarország nemzeti szuverenitását kétségbe vonva egyfajta központi hatalomként kezd működni, utasításokat, direktívákat ad, komoly veszélyt jelentve az ország nemzeti függetlenségére és keresztény értékrendjére.

– Emiatt is van szükség arra, hogy a magyar emberek hallathassák hangjukat, és egy nemzeti konzultációval üzenhessék meg: "igenis, a magyar emberek ott állnak a kormány mögött, amikor a nemzeti szuverenitás védelméről van szó – mutatott rá.

Úgy vélekedett, hogy a felgyorsult globalizáció, a migráció, a háború, sok biztonsági kockázat mellett a magyarok kötelessége, hogy a szüleik által rájuk hagyott nemzeti szuverenitást, függetlenséget megőrizzék.

Mivel a szuverenitást elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz, meg kell tartani és meg kell becsülni azt, amit elértünk. Ennek megerősítését szolgálja a nemzeti konzultáció – hangsúlyozta Simicskó István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!