Rászorulók karácsonyát teszik ünnepivé

2023.12.15. 15:40

A Bajor Vöröskereszt idén is ajándékokkal segíti a baranyai családokat

Édességcsomaggal kedveskedett a baranyai gyerekeknek, a rászoruló családokat pedig tartós élelmiszerekkel támogatta a Bajor Vöröskereszt Altöttingi Szervezete idén is.

Wald Kata

A korábbi évek hagyományainak megfelelően - a négy fős delegáció ezekben a napokban járja a Magyar Vöröskereszt baranyai szervezetével karöltve a vármegye településeit, és segítik adományaikkal a szegénységben élőket, szebbé téve a karácsonyt számukra. 

- Idén a Hermann und Minna Gellért Stiftung München 6500 euróval támogatta a kezdeményezést - az összegből a bajor humanitárius szervezet 125 baranyai családot segít tartós élelmiszercsomagokkal, valamint mintegy 1000 hátrányos helyzetű, illetve sérült gyerek juthat édességekkel, gyümölccsel, egyéb finomságokkal teli ajándékcsomaghoz 

- tájékoztatta lapunkat Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének igazgatója.  

A Bajor Vöröskereszt Altöttingi Szervezetének baranyai Vöröskereszttel való együttműködését több mint három évtizeddel ezelőtt a délszláv háború hívta életre – akkor a menekülteknek és az őket segítő, befogadó magyar családoknak hoztak adományokat. Néhány év elteltével pedig új célcsoportok kerültek a szervezet fókuszába – már több mint húsz esztendeje létminimum alatt élő baranyai családokat, hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő gyerekeket, illetve állami gondoskodásban nevelkedőket segítenek, megajándékozva őket karácsony előtt. A bajor delegáció idén immár 32. alkalommal érkezett Baranyába. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!