Gyermekklinika

2023.12.16. 21:30

Csúnya karácsonyi pulcsiba bújtak az orvosok és a nővérek

Tóth Viktória

Képünk illusztráció

Fotó: Török János

Az Eurakvilo Alapítvány idén is csatlakozott a Gyermekgyógyítók szervezet kezdeményezéséhez, és december 15-én csúnya karácsonyi pulcsiba bújtak a kollégáikkal és a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályán dolgozókkal. 

Az akció nemcsak azért jött létre, hogy egy kis jókedvet vigyen a kis betegek életébe. Az ország gyermekonkológiai központjait segítő szervezet ugyanis gyűjtést is indított. Sms-küldéssel lehetett támogatni a munkájukat. Az idei évben infúziós pumpák beszerzésére gyűjtenek. Mint arra a szervezet felhívta a figyelmet, ezek a szerkezetek teszik lehetővé a gyógyszerek pontos adagolást a daganatos gyermekek kezelései alatt. Egy-egy betegnek egyszerre akár 4–5 infúziós pumpára is szüksége lehet a többféle gyógyszer adagolása miatt, így mind a 8 központjuknak nagy szüksége van arra, hogy mindenhol rendelkezésre álljon elegendő ebből a nagyon fontos eszközből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!