Összefogásban újult meg

2023.12.19. 17:50

Ez ám az ötlet! A településről készült egykori és jelenlegi képek díszítik a romonyai buszvárót

Tevékeny szerepet vállal a falu életében a Romonyai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Programokat szerveznek, s a település fejlesztése is a szívügyük.

Tóth Viktória

Most a falu buszvárójának állagmegóvásán, korszerűsítésén dolgoztak, nemzetiségi vonulatot is becsempészve. Ábel Edit, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy a faluról készült egykori és jelenlegi képek díszítik a megállót, kékfestő háttéren, a nemzetiségi értékeket szimbolizálva.

– Igazi összefogásban újult meg a buszváró, s egy mondat teszi teljessé a kompozíciót: „A hazánk ott van, ahol a szívünk otthon érzi magát!” Ez németül és magyarul is fel van tüntetve. Keresztes Levente fafaragó pedig a Romonya feliratot készíti el – fogalmazott.
 

Közös munka eredménye a megújult buszváró

A nemzetiségi önkormányzat a buszmegálló tetejét is felújította, könyvesszekrényt is elhelyeztek itt, s az épület környékét is szebbé tették. A váró ablaküvegeit is kidekorálták, a Romonyai Óvoda pedagógusa készített az üvegekre kékfestő mintát. Illetve az advent idején minden egyes nap rajzol rá valami ünnepi motívumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!