Konferencia

2023.12.25. 19:15

Megvitatták, hogy mit és hogyan kellene ennünk

Bama.hu

Tudományos megalapozottsággal fogunk enni ezentúl?

A kar honlapja számolt be az eseményekről. Az írás szerint a pécsi kar elsők között ismerte fel annak fontosságát, hogy a táplálkozástudományt magas szinten művelő egyetemi végzettséggel rendelkező szakemberekre szükség van. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán 2011-től képzünk ilyen szakembereket. A képzést követően multidiszciplináris ismeretekkel rendelkező szakemberek hagyják el intézményünket, akik tudásuk birtokában képesek magas szintű táplálkozástudományi, kutatói, szaktanácsadói, egészségnevelő munkára hazai és nemzetközi szervezetekben egyaránt.

A táplálkozástudomány egy dinamikusan változó tudományterület. Az új ismeretek átadása pedig a szakmát magas színvonalon művelni kívánó kollégák száma fontos küldetése volt a rendezvénynek.

A rendezvény kiemelt célja, hogy a dietetikus, táplálkozástudományi szakemberek naprakész, hiteles információkkal, bizonyítékokon alapuló eredményekkel lássák el a meghívott előadók által, bemutatva a táplálkozástudományi kutatások új iránymutatásait. A tudományos esemény lehetőséget adott arra is, hogy a tapasztalatokat megvitassák, és személyes, illetve szakmai kapcsolatokat mélyítsenek vagy építsenek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!