Jobb adni, mint kapni

2023.12.28. 15:40

Rászoruló családok karácsonyát tette szebbé egy gerdei férfi (képek)

Példaértékű adománygyűjtő akcióba kezdett egy gerdei férfi, és örömmel tapasztalta, hogy több mint 25-en a kezdeményezése mögé álltak, így Marócsán 18 család ünnepét tették szebbé, Alsószentmártonban pedig közel 35 gyermeknek vittek édességcsomagot karácsony előtt.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Sz.Sz.

Szalai Szabolcs elmondta, mindig szívesen segít másokon, ha a szükség úgy hozza. Ezt az édesanyja nevelte belé, ő mindig jó példát mutatott neki.

Januárban is megajándékozott már 2-3 családot, aztán idén nyáron, amikor a vihar komoly károkat okozott Marócsán, szeretett volna segíteni, de akkor nem volt lehetősége rá. Eltervezte viszont, hogy Karácsony előtt megajándékozza a károsult családokat. Elmondta a tervét a barátainak, ismerőseinek, és mivel bennük is megvolt a segítőszándék, végül 18 családhoz tudtak csomagot vinni. 

– Bőséges adományokat készítettünk elő a rászoruló családok részére, tehát nemcsak liszt, cukor, étolaj, hanem ennél jóval több élelmiszer (hagyma, szalámi, kolbász, tészta, stb.) került a csomagba, egyenként körülbelül 35-40 ezer forint értékben. December 17-én tizenhét családnak vittünk csomagot. Ezenkívül Alsószentmártonba csaknem 35 gyereket ajándékoztunk meg. Nagyon jó volt látni, hogy a családok örültek az adománynak. Nagyon nagy szegénységben élnek. Boldogság és büszkeség töltött el minket, hogy segíthettünk. Büszke vagyok a barátaimra, ismerőseimre, akik önzetlenül részt vettek az adományozásban, hiszen bebizonyították, hogy igenis van összetartás egy nemes cél érdekében

 – mondta Szalai Szabolcs. A baráti közösség karácsony előtt öt autóval, több mint 200 kilométert autózva szállította ki az ajándékokat a rászoruló családoknak. 

Fotó: Sz.Sz.
Fotó: Sz.Sz.
Fotó: Sz.Sz.
Fotó: Sz.Sz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!