Ez nem lesz sétagalopp

2023.12.27. 16:40

Újra jeges csobbanással köszöntik az új esztendőt

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az Jeges Újévi Csobbanás már évek óta hagyomány a bátor orfűiek és az idelátogatók körében, és ez nem lesz másképp az új esztendőben sem.

Az esemény keretében 2024. január első napján délelőtt 11 órakor ismét megmártózhatunk a Pécsi-tó jeges, hideg vizében, a gyülekezőhely a Szomjas Vándor büfé.

A program mára rendkívül népszerűvé vált, többszázan látogatnak ki a rendezvényre, sokan csobbanni, de vannak olyanok is, akik inkább a partról figyelik ezt az újév köszöntő eseményt – és jókat derülnek, mert sokan vicces jelmezekben érkeznek, például gumicsizmákban, meleg fejfedőkkel felszerelkezve. 

Ugyan még van pár nap elsejéig, de a meteorológia jelentés szerint a nappali hőmérséklet 6 fok körül fog alakulni aznap. Ugyan ez plusz fok, de azért így is elég hidegnek ígérkezik ez a fürdőzés. A fürdőzőket ezen az alkalommal is forró itallal és finom étellel várják a szervezők, akik felhívják a figyelmet arra, hogy az őszi időszakban a stég előtti területen történt felújítási munkálatok miatt a papucs használata erősen ajánlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!