Útinfó

2024.01.19. 08:40

Balesetveszély: péntek délutánra ismét csúszóssá válhat a helyzet a baranyai utakon

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a síkosságmentesítés hatására többnyire sónedves, délen és keleten vizes. A látási viszonyok általában jók.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: ambrozinio

Ne induljunk el téli gumi nélkül! 

A hidegfront érkezését követően reggeltől egyre többfelé lehet számítani havazásra, legkisebb eséllyel és mennyiségben az Észak-Dunántúlon és Borsod térségében. Az ország nagyobb részén inkább csak lepel - 2, 3 cm vékony hóréteg képződhet, de a déli tájakon (különösen a Dél-Dunántúlon), a keleti határ közelében (kiemelten Szabolcs és Hajdú keleti részei), valamint a Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun, Gödöllői-dombság) kialakuló összeáramlás mentén 3-7 cm hullhat. Lokálisan esetleg 10 cm körüli mennyiség sem kizárt péntek estig. A hőmérséklet a csapadékhullás idején várhatóan fagypont körül (esetleg kicsivel azalatt) fog alakulni, így napközben a hóréteg olvadozhat. A szél helyenként hordhatja a havat.

Útlezárások Baranyában 

Az 56-os főúton, Dunaszekcső közelében, a 35-ös km-nél meghibásodott aknafedlap miatt a fél útpályát lezárták.

Az 57-es főúton, Pécsett, a 39-es km-nél csatornáznak, mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 58-as főúton,
- Pécs térségében, a 8-as és a 12-es km között, közművezetéket kötnek be, mindkét oldalon útszűkület van érvényben.
- Harkány elkerülő szakaszán a 26-os km-nél lévő vasúti átjáróban karbantartási munkákat végeznek, emiatt előreláthatólag egy hónapig félpályás korlátozás van érvényben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!