Huszárok és betyárok

2024.01.31. 12:30

Dél-Baranyába érkeznek szombaton a XXIV. Doni Hősök Emléktúra hagyományőrző csoportjai

Február 3-án Villányba is ellátogatnak a XXIV. Doni Hősök Emléktúra hagyományőrző csoportjai.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az emléktúrán a második világháborúban elesett hősi halottakra emlékeznek, akik a Don-kanyarban lelték halálukat. 15 óra körül koszorúzással tisztelegnek az elesett hősökre a II. világháborús emlékműnél, majd ezt követően a Rendezvénytéren várják az érdeklődőket. Lehetőség lesz többek közt a hagyományőrző ruházatot kipróbálni, a fegyvereket és lovakat megtekinteni. A rövid pihenő után Virágoson, a II. világháborús emlékműnél katonai tiszteletadást és koszorúzást követően ér véget az emléktúra.

Az emléktúra résztvevői: Tenkes Lovas Sport Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület, V. Mikecz Kálmán huszár banderium, Vitézi Rend hagyományőrző, Baranya Tolna vármegyei törzskapitányság, Kisdunameti Betyárok Lovas hagyományőrző egyesület, Magyar huszár és Lovas hagyományőrző társaság. 

A túra útvonala: 9 órakor Siklóson, a II. világháborús emlékműnél, 11 órakor Nagytótfalun,  II. világháborús emlékműnél, 12 órakor Kisharsányban, a II. világháborús emlékműnél, 13:3o-kor Nagyharsányban, a II. világháborús emlékműnél, 15 órakor Villányban a II. világháborús emlékműnél, 16:3o-kor pedig Virágoson, a II. világháborús emlékműnél tartanak katonai tiszteletadást a hagyományőrző csapatok (az időpontokban csúszás előfordulhat). Várnak minden túrázni és emlékezni vágyó érdeklődőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!