Felújítás és karbantartás

2024.01.20. 20:00

Február közepéig nem fogad vendégeket a Siklósi Termálfürdő

Karbantartási, nagytakarítási és felújítási munkák miatt február 15-ig nem fogad vendégeket a Siklósi Termálfürdő. Sándor Zsolt, a létesítményt üzemeltető Aquaplus Kft. képviseletében elmondta, hogy a munkálatok egy részét a siklósi önkormányzattal korábban meghatározott gördülő fejlesztési terv alapján végzik el.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Riegl Gábor

– Ezek többsége jellemzően nem látványos, tehát nem változtatja meg a fürdő megszokott képét, vagy a szolgáltatásait, de annál inkább lényeges a fürdő alapvető működőképességének fenntartásához. A most zajló felújítások, karbantartások azt szolgálják, hogy tartósan lehessen ugyanazon a színvonalon elérni a szolgáltatásokat

 – mondta. 

Az üzemeltetés során végzett folyamatos felmérésekből kiderült, a csúszdák rögzítőelemeinek megerősítésére volt például most már szükség, de a vízgépészethez kapcsolódó gépek és berendezések, valamint egyes kisebb gépészeti elemek karbantartására és javításra is sort kerítenek. Ezenkívül a vízmintavételi csapokat is cserélik, és ugyan nem teljeskörűen, de ahol szükségessé vált, ott a belső falfelületek festését is elvégzik. 

A szociális helyiségek egy részében az elzáró szerelvényeket és csaptelepeket cserélik, és szintén a gépészeti rendszeren belül a hőcserélők, hőszivattyúk egyes gépészeti elemein hajtanak végre felújításokat. A légkezelők, a vegyszeradagolók karbantartása, valamint az elektromos rendszer felújítása is feladatuk most, és mint minden évben a hasonló technikai leállások során, a nagy vendégforgalom által érintett burkolati elemek pótlása, javítása is megtörténik.

Jelentős beruházások valósulnak meg a következő években

Mindezeken túl szóba került az is, hogy egy önkormányzati nyertes pályázati projekt részeként a következő időszak során jelentős szolgáltatásbővítő beruházásokat is megvalósítanak a komplexumban. E pályázat keretében ugyancsak a meglévő fürdőelemek, létesítmények felújítására, vagy cseréjére kerül sor, mint például a nagy terhelésnek kitett csúszdarendszer lépcsőjén, vagy a kültéri sportmedence körül a burkolatelemek teljes cseréje történhet meg. A környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva szelektívhulladékgyűjtő rendszert is kialakítanak. 

Emellett új élményelemek is létesülnek: épül egy kültéri vizes játszótér (spriccpark), a fürdő bejárata előtt kerékpártárolót létesítenek, és a beléptetőrendszert is korszerűsítik, amely bár nem látványos beruházás, mégis a vendégek megelégedésére szolgál majd. 

A pályázati projekt még a terveztetés folyamatában van, a megvalósításra az eredményes közbeszerzési eljárások után várhatón ez év második felében indulhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!