Öt pálya

2024.01.15. 20:00

Új csúszdaparkkal bővül a harkányi strand

Egy új, ötpályás csúszdaparkkal bővül a Harkányi Gyógyfürdő strandja. Az új beruházás mellett további fejlesztések is kezdődnek a komplexumban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Harkányi Önkormányzat

Fotó: Marsalkó Péter

A 2022-ben átadott Harka Vízivilág után most újabb attrakcióval bővül a harkányi strand szolgáltatási portfóliója: önerős beruházásként hamarosan egy új, ötpályás csúszdapark épül a Harkányi Gyógyfürdőben.

A harkányi önkormányzat – mint a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. tulajdonosa – 2023. szeptemberében felhatalmazta a fürdő vezetését egy új turisztikai attrakció létrehozására. A strand forgalmi adatai alapján a csúszdapark bővítése tűnt célravezetőnek, ezért a fürdővállalat egy öt pályából álló csúszdapark kialakítása érdekében közbeszerzési eljárást indított. A beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb ajánlatot fogadták el, és ezzel megindulhat a strandfürdő területének legújabb beruházása. A tavalyi évben fennállásának 200. évfordulóját ünneplő Harkányi Gyógy- és Strandfürdő az új csúszdaparkkal azt a célt tűzte ki, hogy még szélesebb közönséget tudjon megszólítani a fürdővendégek körében. 

A Harkányi Gyógyfürdő 2023. novemberében növelni tudta vendégeinek számát az elmúlt évek azonos időszakához képest. Az év végi hajrának köszönhetően pedig közel félmilliós vendégforgalommal zárta a tavalyi évet. A téli időszakban számos beltéri programmal várják a vendégeket.

Az új beruházás mellett további fejlesztések is kezdődnek a Harkányi Gyógyfürdőben. Öltözőszekrényekkel bővülhet a strand, megkezdődik a gyógymedencék burkolati hibáinak kijavítása, valamint a gyógymedencék árnyékolóit is újraépítik. Az önerős beruházások mellett megindul a fürdő naperőművének építése is a TOP Plusz pályázati forrásnak köszönhetően.

Harkány legmagasabb pontjáról indulhat a csúszás

A most megvalósuló ötpályás csúszdapark a meglévő hétpályás és a beltéri négypályás csúszdaparkkal kiegészülve a régió legnagyobb csúszdaparkjává válik, összesen 16 csúszda várja a vendégeket a harkányi fürdőben. A megvalósuló ötpályás csúszda indítótornya Harkány város legmagasabb pontja lesz. Az összesen 16 féle csúszdapályával (köztük családi-, test-, turbolance, ufó-, kamikaze kültéri és beltéri) rendelkező komplexum kicsik és nagyok számára is élvezhető csúszdái a régió egyik jelentős élményturisztikai célpontjává teszik a strandot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!