A csarnokot is megtöltik

2024.01.21. 16:40

Fergeteges hangulat várható az idei kolbásztöltő fesztiválon

Lezárult az idei Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál nevezési időszaka - február 10-én a sportközpont ezúttal is megtelik versengő csapatokkal. A szervezők ígérik, a környék legnagyobb gasztronómiai rendezvényeként számon tartott fesztiválon ezúttal is fergeteges hangulat várható. 

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Lezárult a nevezés az idei Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra - a csapatok a kiírás szerint január 3-tól 20-ig jelentkezhettek az immár tizenharmadik megmérettetésre. Az érdeklődés idén is a várakozásoknak megfelelően alakult, tájékoztatta lapunkat Szarka Elemér, a rendezvényt a város önkormányzatával karöltve szervező Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke. 

– Összesen nyolcvan csapat méri majd össze tudását, ami nagyon szép létszám 

– emelte ki az elnök. 

– Ha az elkövetkezendő napokban lesz érdeklődő, aki valamilyen ok miatt a jelentkezési határidőről lemaradt, még tudjuk a nevezést fogadni, de összességében a jelentkezés lezárult 

– fogalmazott.

A hagyományoknak megfelelően idén is tíz kiló disznóhúst kapnak a csapatok, amelyet aztán darálnak, ízesítenek, töltenek, majd díszítenek a nap folyamán. A fesztivál kapui a sportközpontban február 10-én 8 órakor nyílnak meg, akkortól van lehetőség az asztalok elfoglalására, előkészítésére. A verseny 10 órakor indul, az elkészült kolbászokból  a mintákat 12 órakor kell átadni majd a zsűrinek.

A rendezvény fővédnöke idén dr. Nagy István agrárminiszter. 

Újdonság továbbá, hogy tíz bemutató asztalon a Magyar Nemzeti Vidékhálózat komlói őstermelő és kézműves partnereinek termékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és azok vásárlására is lehetőség nyílik.

A fesztivál ideje alatt a talpalávalót a Perfect Slágerzenekar és a Wery-Take Retró Band szolgáltatja, a sztárvendég pedig idén is DJ. Dominique, a Retro Rádió műsorvezetője, lemezlovasa, és a népszerű, értékes fődíjakkal kecsegtető tombolasorsolás se marad el. A rendezvény nemzetközi jellegét erősítve Komló testvértelepüléseiről is érkeznek versenyzők, és azokon kívül egy német-, illetve horvátországi baráti társaság is - akik hallották hírét a komlói fesztiválnak – részt vesznek a megmérettetésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!