Hagyomány ápolása

2024.01.16. 14:40

Házszentelést tartott a megyéspüspök az egyházmegyei hivatalban

Felföldi László megyéspüspök a napokban Isten áldását kérte a Pécsi Egyházmegyei Hivatal minden épületére és az azokban dolgozókra, hogy – mint az egyházmegye fogalmazott - „munkájukat Isten szeretetének jegyében végezzék”.

Balikó Gergely

Forrás: Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye a napokban a holnapján felidézte: a katolikus egyház hagyománya szerint minden évben a vízkeresztkor megszentelt vízzel házszentelést tartanak az otthonokban, munkahelyeken.

Mint beszámoltak róla, a házszentelést végző főpásztor rövid beszédében kiemelte, szokás Isten áldását kérni az új esztendőre, valamint arra a helyre, ahol a mindennapi életünk zajlik.

A házszentelés szertartásában a püspök Isten áldását kérte a Pécsi Egyházmegyei Hivatal épületeire, a munkatársaktól pedig azt kérte, hogy törekedjenek rá, hogy munkahelyük mindig a szeretet otthona legyen, melyből Krisztus jó illata áradjon szét közel s távol 

– közölték.

Az egyházmegye írásos összegzése szerint a sziklára épített házról szóló szentírási szakasz felolvasása után a főpásztor megáldotta a sót és a vizet, hogy megtisztítsa és megszentelje és Isten szeretetének öröme legyen azon, amit a cseppje megérint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!