Tehetségek

2024.01.27. 15:40

Idén is ösztöndíjat kapnak a fiatalok kiemelkedő munkájukért

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) idén negyvenegy diákot részesített Duna-Dráva a Tehetségekért Ösztöndíjban, melynek ünnepélyes átadóját az elmúlt héten tartották a siklósi könyvtár nagytermében. Az elismerést harmincnégy általános- és hét középiskolai tanuló érdemelte ki. A kuratórium Ezüst fokozatú különdíját Hadra Bíborka és Pintér Bertalan, az Arany fokozatú különdíjat pedig Fromberger Dorka kapta. 

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram célja olyan diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból. 

A pályázaton nyertes tanulók a szorgalmi időszak alatt, tíz hónapon keresztül ösztöndíjban részesülnek, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel. Az ösztöndíj mértéke az általános iskolásoknak 8000 forint, középiskolásoknak 10000 forint jár 10 hónapon át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!