Szükség lesz a lakcímkártyára

2024.01.20. 20:15

Ingyen kalauzolják idén is vendégeiket a pécsiek

Wald Kata

Ingyenes látogatási lehetőséget kínál a vendégeiket kísérő pécsiek számára a püspökség az idei esztendőben is – a 2017-ben indított „Sz/Ékes Pécs” múzeumlátogatási program tovább folytatódik. Azaz idén is ingyenes a belépés a Pécsi Püspökség látogatható egységeibe minden pécsi lakos számára, aki bemutatja városát, elhozza vidéki, külföldi rokonait, vendégeit, partnereit. A Pécsi Püspökség a Szent László emlékévben indította a „Sz/Ékes Pécs” múzeumlátogatási programot, amelynek sikere azóta is töretlen. 

Cél, hogy a pécsiek büszkén mutathassák be vendégeiknek szeretett városuk értékeit. A Pécsi Egyházmegye tájékoztatójában kiemeli azt is, hogy a püspökség fontosnak tartja, hogy a megismerésnek ne legyen akadálya a belépődíjak ismételt és gyakori megfizetése. Ezért a pécsi lakcímkártya bemutatásával a pécsi lakosok látogatásai továbbra is ingyenesek, ha vidéki, külföldi ismerőseiket, rokonaikat kísérik. A program részeként látogatható a Pécsi Székesegyház, a Dzsámi, a Püspöki Palota, és a KincsTár. 

A látogatás feltétele csupán – az egyházmegye tájékoztatása szerint – a pécsi lakcímkártya felmutatása, amely csak kísérőként érvényes. Emellett fontos még tudni, hogy egy belépés, ugyanabban az időben, azonos tartalmú látogatást tesz lehetővé. Feltétel, hogy a vendéglátó házigazdák száma nem haladhatja meg a fizető vendégek számát. Fontos információ az is, hogy az akció szolgáltatásra, termékekre nem érvényes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!