Versenyben

2024.01.14. 15:00

Ismét nagyot mentek a pécsi diákok

A magyar Europe Direct Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 4 for Europe címmel európai uniós tematikájú tanulmányi versenyt hirdetett középiskolás diákoknak immáron 11. alkalommal. A vetélkedőre országos szinten 253 négy fős csapat regisztrált.

Bama.hu

Forrás: Pécsi Leőwey Klára Gimnázium

A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium honlapjának beszámolója szerint az országos döntőt Kecskeméten rendezték meg. A csapatok teljesítményét szakmai zsűri bírálta el: Kotlár Eszter, PR attasé az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája részéről, Kovács Toperczer Katalin, vezető gazdasági szakértő, Európai Bizottság Magyarországi Képviseletétől és Virág Barnabás, igazgatóhelyettes, a Katona József Könyvtár részéről.

Baranyát az országos döntőn a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium BIGAS NOMEN csapat képviselte. A csapat tagjai: Jankó Anna, Bognár Emma, Kollár Sára és Perzsa Barnabás a 9. f osztályból. Nehéz feladatuk volt, előzetesen position papert kellett készíteniük az európai zöld megállapodás és a klímasemlegesség megvalósítása témához kapcsolódóan, majd egy szimulált tanácsi vitanapon kellett Magyarország álláspontját bemutatni, képviselni, megvédeni.

A csapat kiválóan szerepelt, kilencedikesként méltó vitapartnerei voltak sok, végzős diákokból álló csapatnak is, Perzsa Barnabás pedig a verseny második legjobb szónoka lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!