Útinfó

2024.01.04. 08:40

Jobban oda kell figyelnünk, ha autópályára merészkedünk

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata Nyugat-Dunántúlon, Közép-Magyarországon, Észak-Magyarországon és az Alföldön, továbbá Nagyatádi térségében vizes, nedves vagy sónedves. Az ország többi részén felszáradóban van vagy száraz. Térségünkben jók a látási viszonyok.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Útlezárások Baranyában

Az 57-es főúton, Pécsett, a 39-es km-nél csatornáznak, mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 58-as főúton, Szalánta belterületén, a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

Változások az autópályákon!

Január 1-től több, személyautóval tavaly még ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszokra is sztrádamatricát kell váltani! Díjkötelessé vált többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóutak teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya, valamint az M9-es és M80-as autóutak teljes szakaszai, továbbá az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza marad díjmentes a személyautóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!