Változást sürgetnek

2024.01.18. 11:45

Kamarás Péter: Kertvárosaiknak lehet a legrosszabb buszos közlekedés

Kertváros, Pécs legnagyobb városrésze és lakosság számát tekintve nagyobb, mint Szekszárd, a Tolna vármegye székhelye, a Tüke Busz számára a jelenlegi városvezetés által teremtett lehetetlen helyzet kifejezetten hátrányos érinti az itt lakókat – mondta Kamarás Péter jobboldali képviselő csütörtökön.

Bóka Máté Ciprián

– Miközben a pécsi tömegközlekedési cég vezetősége milliós nagyságrendű jutalmat kaphat, a Tüke Busz sofőrjei átlag alatti keresetekkel rendelkeznek

 – mondta Kamarás Péter a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a Kertvárosi Autóbuszállomás előtt.  –  Várhatóan még egy sztrájkba is belekezdenek,  mert egy teljesen indokolt és egyáltalán nem túlzott mértékű béremelést kértek volna, de úgy néz ki, hogy azt sem kapják meg. 

Kitért arra is, hogy a nemzeti oldal 2023-ban elkészítette a Kertváros Koncepcióját Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető irányításával. Az abban foglalt célokat valósítják meg, ha a polgárok jobboldalnak szavaznak bizalmat. 

– A célkitűzések egyik nagyon fontos állomása az lesz, hogy a Tüke Busz sofőrjei megbecsülést kapjanak anyagilag, emberileg, buszközlekedés ne szenvedjen csorbát a kertvárosiak számára, hiszen jelenleg ők járhatnak a legrosszabb. Ezt próbáljuk meg elkerülni

 – tette hozzá. 

A keddi bértárgyaláson a Tüke Busz vezérigazgatója ismertette a munkáltató 2024. évre szóló bérfejlesztési ajánlatát, amit a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet nem fogadott el. Raposa Gábor, a SZAKSZ pécsi vezetője szerint az ajánlat távol áll a szakszervezet 25 százalékos emelésről szóló követelésétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!