Tömegközlekedés

2024.01.10. 14:40

Új elektromos buszokat is várnak Komlóra

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Vajda János

Jelentős megtakarításokat eredményeztek a helyi tömegközlekedésben tavaly májusban bevezetett újítások: a módosítás következtében a lakossági igényekhez jobban igazodó vonalhálózat biztosítja a városrészek közti összeköttetést, illetve a bérlettípusok, és ennek megfelelően a tarifák is változtak. Ugyanakkor továbbra is szükséges az állami segítség a városi tömegközlekedés biztosításához. 

Mint Polics József, Komló polgármestere fogalmazott, tavaly év végén 261 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatást kapott a település, amit a helyi tömegközlekedés veszteségének finanszírozására fordítanak. Ezen kívül további 300 millió forint állami segítség is érkezett –összességében tehát az igényelt 613 millió forint csaknem száz százalékát, 561 millió forintot hagytak jóvá Komló számára –, amit két nagyszabású beruházásra, a Kaptár projektre, illetve a jövő tavaszra elkészülő Komlóverzumra költenek. 

Újítások pedig idén is várhatók a helyi autóbuszos közlekedésben, folytatódik ugyanis a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó Zöld busz programja, a 25 ezernél kevesebb lélekszámú településeken, amelynek részeként Komlóra hat új elektromos, szóló, alacsony padlós busz érkezik és áll forgalomba.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!