Érzékeny segítség

2024.02.28. 15:40

Betétet, óvszert is fogadnak a menstruációs szegénységben érintettek számára

A rászoruló nőket, lányokat, anyukákat szeretné támogatni nőnap alkalmából a Mosolymanó Egyesület.

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kunlanan Yarist

Ugyanis mint a szervezettől megtudtuk, a menstruációs szegénység több száz nőt érint Pécsen is és sokan közülük regisztrálva vannak az egyesületnél. Ez azt jelenti, hogy van olyan nő, aki aki iskolába, dolgozni se tud elmenni bizonyos napokon emiatt. Rongyokhoz, újrahasználathoz folyamodnak, ami komoly fertőzésekhez is vezethet. Tehát az ő számukra is gyűjtenek most.

Szívesen fogadnak női táskákat, nem használt ékszereket, bontatlan kozmetikai szereket, intim higiéniai termékeket, óvszert, tisztálkodási szereket, hajfestéket, kendőket, övet, vitamint. S a tavasz közeledtével akár virágmagot, hagymás tavaszi virágokat is. Az egészségügyi betéteket egész évben fogadják, a szárnyas normálra és az éjszakaira van a legnagyobb igény.

Vörösné Deák Andrea az egyesület elnöke elmondta, fontos, hogy bontatlanok legyenek a higiéniai termékek a fertőzésveszély elkerülése miatt. Parfüm esetén, ha valaki csak egyet fújt belőle, de mondjuk nem tetszik az illata azt még elfogadják, de például rúzs, kozmetikai szerek esetén törekedni kell arra, hogy bontatlan legyen. Aki adományával segíteni szeretne, hétköznap 8-17 óra között, a Pécs, Várkonyi Nándor utca 7-be tudja leadni a termékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!