Ki nem hagynánk

2024.02.03. 14:40

Ezekről a témákról beszélgetnek idén a férfiak

Wald Kata

A héten induló újabb előadássorozattal tovább folytatódnak a Férfitalálkozók a Pécsi Egyházmegyében – a 2023 őszén indult harmadik évad harmadik tematikájával Baranyában február 9-én Mohácson, március 22-én pedig Szigetváron várják az érdeklődőket. Az összejövetelek mindig 18 órakor kezdődnek. 

Az aktuális évadban a személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink nagy kérdéseire keresik a választ a résztvevők. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a program iránt töretlen az érdeklődés, ami azt jelzi, hogy a férfi lét természetesen felmerülő vagy éppen kényes témáiról való beszélgetésre nagy igény mutatkozik. 

A Felföldi László, pécsi megyés püspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító férfitalálkozók koncepciója hívő katolikus férfiakból álló csoport együtt gondolkodásából forrta ki magát. Akkor kristályosodtak ki a találkozók témái és kérdései, melyekről az egyházmegye hét településén: Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron minden évadban négy sorozatban hallhatnak előadásokat a résztvevők. 

Felföldi László püspök és a szervezők a soron következő alkalmakra is nagy szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt. Kérik, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül hívják meg ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, tehát bárkit, akit érdekelhetnek a férfi élet nagy témái. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!