A szeretet jegyében

2024.02.17. 16:20

Imára hívják ismét az egész világot

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Fehér Gábor

Március első péntekje különleges nap a keresztény asszonyok körében: minden évben ekkor tartják a nők ökumenikus világimanapját. Ebben az egész világot átfogó mozgalomban sok tradíció, vallás találkozik, az imanap témáját, liturgiáját, énekeit minden esztendőben más-más ország asszonyai állítják össze – az idei liturgiát palesztin asszonyok fogalmazták meg: „...viseljétek el egymást szeretettel”.

Harminc éve, az 1994-es világimanap „Jöjj, láss és cselekedj” című témáját is palesztin nők dolgozták ki. Mivel Palesztina az a föld, ahonnan a kereszténység elindult, ismét egy ottani női munkacsoportot kértek fel a 2024-es világimanap témájának kidolgozására. Az ökumenikus munkacsoport négy évig közösen imádkozva elmélkedett az Efezus 4,1-7 témáján: „Kérlek titeket (…), viseljétek el egymást szeretettel”. Most pedig világszerte arra kérnek mindenkit, hogy ez év március 1-jén imádságban és cselekvésben csatlakozzanak hozzájuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!