Felidézik a csatát

2024.02.09. 21:45

Jelentkezhetnek még a hatodikosok a vetélkedőre

Rajnai-Zsíros Krisztina

Február 15-ig jelentkezhetnek a hagyományos, Harsány-hegyi csata vetélkedőre Baranya iskoláinak hatodik osztályos tanulói. 1687. augusztus 12-én Villány, Nagyharsány és Beremend területén zajlott a Harsány-hegyi csata. A törökök ellen aratott diadalmas győzelemnek állít emléket a verseny, amelyet a térség honismerettel foglalkozó kutatói és a Harsány-hegyi Csata Emlékbizottság tagjai tizenegy évvel ezelőtt indították útjára.

A vetélkedő helyszíne minden évben változik a három érintett település között, idén Nagyharsány látja vendégül a „második mohácsi csata” iránt érdeklődő lelkes diákokat és felkészítő tanáraikat.

A program során neves történészek előadásait hallgathatják meg a résztvevők, valamint egy élményteli vetélkedő során tehetnek tanúbizonyságot ügyességükről, kreativitásukról és tudásukról. A térségiből már-már vármegyei szintre emelkedett versenyre – a szervezők nagy örömére – évek óta egyre többen jelentkeznek.

Az eseményre ezúttal is a 6. osztályos tanulókat várják 3 fős csoportokban. Jelentkezni február 15-éig a [email protected] e-mail címen lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!