Elő a botokkal!

2024.02.29. 12:00

Március idusán nyit a népszerű baranyai horgásztó

A Kovácsszénájai tavon március 15-től, péntek indul a horgász szezon – adta hírül a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége (HEBMESZ) a honlapján.

Balikó Gergely

Fotó: Dimensions

Mint a részletekről közölték, horgászni napkeltétől napnyugtáig lehet, a helyszínen váltott napi jeggyel – amelyek ára nem emelkedett – (parti vagy csónakos), illetve a tóra érvényes éves-, és összevont éves engedélyekkel, amelyekhez csónakhasználat is tartozik igény szerint. A szövetség egyúttal felhívta a horgászok figyelmét, hogy ívási tilalmi idő van csukára március 28-ig; süllőre, sügérre és balinra pedig március 1-től április 30-ig.

A HEBMESZ tájékoztatása szerint az idei évtől az éves területi jegy mellé váltható éjszakai kiegészítő jegy, amely lehetőséget ad az éjszakai horgászatra az év folyamán (június, július, augusztus hónapok hétvégi, meghirdetett horgásznapjain), külön éjszakai jegy megváltása nélkül. Emellett ugyanakkor a korábbi megszokott éjszakai jegyek továbbra is elérhetőek lesznek a már megszokott formában. A szövetség beszámolt arról is, hogy a nyitás előtt pontytelepítést terveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!