Bama.hu videó

2024.02.05. 17:30

Mutatjuk, mi várja a látogatókat az új pécsi UV Birodalomban (videó, galéria)

December végén nyitotta meg kapuit az UV Birodalom a Siklósi út 22. szám alatt. A fiatal baranyai házaspár által indított szabadidős helyszín minigolf pályával kombinál változatos ügyességi játékokat, amelyek már látványvilágukban is különlegesek: a sötétben foszforeszkáló UV-festékkel kialakított helyiségek és játékok megbabonázzák a látogatókat.  Mi is ellátogattunk a helyszínre, hogy első kézből tudósítsunk a látottakról.

Mohay Réka

– Három éve a barátainkkal jártunk egy hasonló minigolf pályán Prágában, ahol nagyon jól éreztük magunkat, hosszú órákig játszottunk. Rájöttünk, itthon még hiányzik egy ilyen létesítmény és elhatároztam, megvalósítjuk az ötletet Pécsen is – idézte fel a kezdeményezést ihlető élmény Tóth Csaba, az UV Birodalom vezetője és tulajdonosa.


 

Igazán pécsi élményhelyszínt álmodtak meg


 Az ötletelésben segítségére van felesége, Erdei Heléna is, akivel egybehangzóan kiemelték, fontos számukra, hogy az innovatív élménypark sok szállal kötődjön a városhoz.

– Két pécsi művész, Takács Bence és Szegvári Dániel készítette el a falak festését, szerettük volna Pécs ikonikus helyszíneit megjeleníteni a pálya körül

 – mondta Tóth Csaba, rámutatva a nagytermet díszítő, UV-festékkel készült, 3D hatást keltő festményekre. 

A golfozás közben visszaköszön, sőt, az optikai illúziónak hála kissé meg is „mozdul” a pécsi villamos, a Zsolnay-kút, a Tv-torony, a Ferencesek utcája, de nem marad ki a havihegyi templom sem, az előtte álló híres mandulafával. Szintén Pécsen készültek azok a makettek, amelyek a dzsámit, a Tv-tornyot és a pécsi székesegyházat jelenítik meg a minigolf pályán.

Minigolf pálya és baltadobálás a fő attrakció

Az UV Birodalomban állandó elemként működik a minigolf pálya, amely a felnőttek mellett már a három évnél idősebb gyerekek számára is kipróbálható. Egy másik helyiségben baltát és dobócsillagot hajíthatunk egy-egy UV-festékkel jelzett célba – ez 12 év felett, gyermekek esetében szülői felügyelettel használható.

Emellett további ügyességi játékokat állított össze Tóth Csaba, ilyen például a „cornhole”, azaz a kukoricazsákocskák célbadobása, de látogatásunk során ezen kívül legalább négy további ügyességi játékot ismerhettünk meg, melyek közül több a TikTok-on népszerű kihívásokból lehet ismert a látogatóknak. 

Randevú, szülinap és csapatépítő is zajlott már itt

A helyszínt a legszélesebb látogatói kör számára álmodták meg.

– Gyakran érkeznek hozzánk játszani első randevú alkalmával a fiatalok, amelyek igen jól szoktak sikerülni – mesélte mosolyogva Tóth Csaba. Emellett 6-8 fős születésnapi összejöveteleket is tartottak már náluk, sőt, céges csapatépítők során is érkeztek vendégek.

Azokra is gondoltak, akik kreativitásukat szeretnék megélni, kihasználva az UV-fények adta lehetőségeket: foszforeszkáló UV-arcfesték is rendelkezésre áll, így bátran kipingálhatjuk egymást, hogy még vidámabb hangulatban teljen a játék.

– Az arcfestés szintén nagy népszerűségnek örvend, az a tapasztalatunk, hogy a felnőttek is előszeretettel próbálják ki

 – tudtuk meg a tulajdonostól.

Tóth Csaba és Heléna azt is hangsúlyozták, a jövőben folyamatosan újabb és újabb játékokkal, ötletekkel szeretnék változatossá tenni a helyszínt a látogatók számára.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!