Tovább pályáznak

2024.02.02. 13:40

Több területen indulnak fejlesztések Bicsérden

Több fejlesztési projekt készülődik Bicsérden, melyek tavasszal várhatóak. Ezekről tájékoztatott a település polgármestere, Vér József.

Mohay Réka

Többek között a Magyar Falu Program keretében április  végén, május közepéig a Kossuth Lajos út 880 méter hosszúságban új burkolatot kap. A játszókert és a játszótér játékainak fejlesztése folytatódik.

A Közösségi Tér belső felújítása (az italbolt helyén) elkészült, a belső bútorozás folyamatos, várhatóan február közepétől már működni fog. Az udvari részen egy főzőhelyet szeretnének kialakítani fedett terasszal. Az óvoda területén jól halad a családi bölcsőde indítása, kialakítása, a működési engedély megszerzése már folyamatban van ehhez.

A Rózsa utcai, nagybicsérdi temető, hasonlóan a kisbicsérdihez, fejlesztésre kerül, ehhez kapcsolódóan a temető előtti parkoló megnagyobbítása is szükségessé vált.

A szennyvíz program kapcsán térkövezések, a betonozással lezárt utak aszfaltra cserélése folyamatosan zajlik. A meglévő mart aszfaltból a földutak úthálózathoz való csatlakozását sárrázók kiépítésével szeretnék megoldani, hogy csökkenteni tudják a szilárd útburkolatra, az aszfaltos közútra való sárfelhordást.

A polgármester hozzátette, várhatóan lehetőség lesz más pályázatok beadására is, ezek előkészítése van folyamatban. A Pécsi Tudományegyetem vezetőivel február hónapban egy együttműködési megállapodást készítenek elő, mely nem csak a nemzetközi művésztelepet fogja érinteni, hanem közös pályázat készülhet Bicsérd település fejlesztése érdekében. A rendezvények alakulásáról, további terveinkről február végén terveznek beszámolni. Idén is megrendezik majd a Burgonyafesztivált, június 29-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!