Partnerség

2024.02.09. 15:40

Többletpontokat kapnak a harkányi fürdő dolgozói

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Partnerséget kötött a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. a Dunaújvárosi Egyetemmel. A megállapodásnak köszönhetően a fürdő dolgozói az egyetemi felvételi eljárás során többletpontokhoz jutnak, vállalva, hogy megszerzett szaktudásukat helyben kamatoztatják majd.

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, a városnak és a fürdő vezetésének a személyügyi döntések terén sem a pillanatnyi megoldások felmutatása, vagy a napi túlélés a cél, hanem egy olyan, évek-évtizedek alatt beérő stratégia kidolgozása, amit a Dunaújvárosi Egyetemmel való partnerség is megalapoz.

Az oktatásnak köszönhetően a jövő gépészmérnökeit biztosítják a Harkányi Gyógyfürdő számára. Szeptembertől egyébként – a sikeres felvételi után – három harkányi dolgozó meg is kezdi egyetemi tanulmányait Dunaújvárosban. A harkányi fürdő a Pécsi Tudományegyetemmel is kapcsolatba áll, melynek keretében gyakorlati helyet biztosít a hallgatóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!