Újabb lezárás lesz

2024.03.02. 08:40

A legnehezebb szakaszába lép a víziközmű-beruházás a megyeri úton (térkép)

Újabb szakaszokkal folytatódnak az állami víziközmű-fejlesztési munkák Kertvárosban. Ezúttal a Megyeri úton, a Pláza csomópontban történik meg az új szennyvízvezeték nyomvonalának a kialakítása, ahol északi irányból a vásártér felől, valamint délről, a Nagy Imre út felől érkező csőszakaszok a csomópontban kialakítandó aknában találkoznak majd a tavasz folyamán.

Bama.hu

A vásártéren a vezetéképítés a befejezéséhez közeledik. A nyomvonal a parkolón keresztül a Móra Ferenc utca és a Megyeri út csomóponton áthaladva vezet déli irányba, ezért 2024. március 4-én, hétfőtől a Móra Ferenc utcából a Megyeri útra, északi irányba kanyarodó sávot lezárják. Ezzel párhuzamosan a Móra Ferenc utcából a vásártér déli oldalán lévő parkolón keresztül ideiglenes rámpa kialakításával átkötés létesül a 3,5 tonna alatti járművek részére a Megyeri útra.

 

A csomópontban a további irányokba az átjárás biztosítva marad.

2024. március 11-én, hétfőtől a vezetéképítés már a forgalmas kereszteződést is érinti, amikor az észak-déli és a kelet-nyugati irányú átjárás lehetősége 8 hétig a csomópontban megszűnik. Kertváros irányából a Móra Ferenc utcába a kanyarodási lehetőség folyamatosan biztosítva marad, így a parkolón keresztül, északi irányba tovább lehet közlekedni a 3,5 tonna alatti járműveknek.

A csomópont északi ágáról (a Megyeri útról) a Vásártér utcába lehet csak továbbhaladni. A Vásártér utcából észak felé és déli irányba is lehetséges marad a közlekedés a Megyeri útra.

A Móra Ferenc utcán nyugati irányba tehát a 3,5 tonna összsúly feletti járművek nem tudnak áthaladni az ideiglenesen kialakított terelőúton, ezért az utcába a Táncsics Mihály utca felől (ahol ezt sárga hátterű, nagyalakú táblák jelzik) csak a célforgalom hajthat be a 3,5 tonna feletti járművek tekintetében.

BUSZKÖZLEKEDÉS

A 30Y jelzésű járatok útvonala Kertvárosból a Főpályaudvar – Klinikák irányába nem változik. A Klinikáktól Kertváros irányába a Körber Hungária megálló után a Lőtér utca – Keszüi út útvonalon közlekedik.

Kimaradó megálló: Vásártér, Nagy Imre út.

A terelőúton megálló: Bogár utca.

Az 1-es és az 55-ös járatok Uránváros, illetve a Klinikák irányába a Várkonyi Nándor utca megálló után az 57-es úton keresztül közlekednek a Vásártér megálló felé, ezért kimaradnak a Lahti utca és a Bogár utca elnevezésű megállók. Kertváros irányába a jelenlegi útvonalhoz képest nem marad ki megálló, de az autóbuszok az EXPO Center után a Füzes dűlő – 57-es út – Vásártér utca útvonalon közlekednek a Vásártér megállóhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!