MCC

2024.03.25. 19:10

A New York Times-ban is publikált szerzővel találkozhatunk Pécsen

Mohay Réka

Sohrab Ahmari, a Compact Magazine alapító szerkesztője érkezik Pécsre, az MCC nyílt rendezvényére március 28-án, csütörtökön 17 órakor. Az iráni-amerikai szerző, aki többek között a New York Times-ban is publikált, Szakadatlan szál című könyvét mutatja be.

A kötet azt járja körül, hogy a modern ember gyakran a személyes szabadságot tartja legfontosabb értéknek az élet minden területén, és a hagyományt tekinti korlátozásnak. Az író arra hívja fel a figyelmet, hogy a hagyomány valójában az élet stabil alapját jelenti, és ha elutasítjuk, elveszítjük ezt a stabilitást. A szerző, Sohrab Ahmari, a szerző felnőttként vált kereszténnyé, a zsidó-keresztény alapokon nyugvó nyugati kultúra nem ivódott a sejtjeibe hosszú évszázadokon át, talán ezért is képes úgy tekinteni e hagyományra, ahogyan a hozzá hasonlóan kacskaringós utat bejárt nagy elődök Szent Ágostontól John Henry Newmanig: értékként, iránytűként.

Könyve olyan kérdéseket vet fel, mint hogy miért rendelte el Isten a pihenőnapot, lehet-e spirituális a nem vallásos ember, szüksége van-e Istennek a politikára. A szerző a kérdések megválaszolásához nagy gondolkodók és vallási vezetők gondolatait hozza fel, mint például Aquinói Szent Tamás, Seneca, Konfuciusz, vagy éppen Alekszandr Szolzsenyicin, C. S. Lewis és Abraham Joshua Heschel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!