Több tíz tonna adománnyal segítettek

2024.03.17. 07:00

Élelmiszerrel, ruhával, tűzifával, bútorral is támogatja a Karitász a rászorulókat

A tavalyi év során mintegy 67 tonna élelmiszert, 23 tonna ruhaadományt juttattak el a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász önkéntesei a rászorulóknak, derül ki a segélyszervezet elmúlt éve összegző beszámolójából.

Wald Kata

A Pécsi Egyházmegye által közzétett adatok szerint, az egyházmegye területén működő plébániai karitász csoportok 2023-ban együttesen mintegy 39 ezer alkalommal kerültek kapcsolatba rászorulókkal. Csaknem 135 millió forint értékben osztottak szét adományokat karitatív célból az egyházmegye területén, ahol jelenleg 39 aktív plébániai karitász csoport működik az alábbi településeken: Abaliget, Bátaszék, Bicsérd, Bóly, Dombóvár, Drávasztára-Sellye, Egerág, Fadd, Feked, Harkány–Szalánta, Hímesháza, Hosszúhetény, Hőgyész, Iregszemcse, Kékesd, Komló, Lánycsók, Mágocs, Magyaregregy, Mohács, Nagydorog, Nagyharsány, Oroszló, Paks, Pécs-Kertváros, Pécsvárad, Pellérd, Pincehely, Siklós, Szakcs, Szekszárd, Szászvár, Szigetvár, Tamási, Tolna, Vásárosdombó, Versend, Véménd.

Katolikus karitasz
Katolikus karitasz: rászorulókon segítenek.
Fotó: Gazdag Mihaly

- A szervezetnek 742 önkéntes munkatársa van a Pécsi Egyházmegyében, akik közül 465-en rendszeresen segítik munkájukkal a karitatív szolgálatot. A csoportok 2023-ban összesen 67 tonna élelmiszert, 23 tonna ruhaneműt, 438 mázsa tűzifát és 339 db bútoradományt osztottak szét a rászorulók között

 - közölték. 

Mindemellett a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei természetbeni segítségnyújtást is végeznek az egyházmegye területén élők körében: időseket, betegeket, fogyatékkal élőket látogatnak, továbbá az Egyházmegyei Karitász központja által gyűjtött adományok és segélyek szétosztását végzik. Közreműködnek továbbá a rászorulóknak szervezett segítő programok lebonyolításában, gyermektáborok, ételosztások, családok segítésében.

A nagyböjti időszakban pedig idén is gyűjtenek tartós élelmiszert a pécsi központjukban, valamint a plébániai átvételi pontokon. Az akcióhoz tartós élelmiszer - liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea - felajánlásával hozzá lehet járulni. Az összegyűlt adományokból még húsvét előtt élelmiszercsomagokat állítanak össze a rászorulók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!