Divatszakértő

2024.03.18. 12:30

Politika és stílus: hogyan kapcsolódik össze a kettő? Hétfőn kiderül!

Március 18-án hétfőn 17 órától újabb nyitott program várja a pécsi és környékbeli érdeklődőket a Mathias Corvinus Collegium pécsi képzési központjában (7622 Pécs, Czinderi u. 6.).

Mohay Réka

A vendégelőadó ezúttal Schiffer Miklós divat- és stílustanácsadó, divatszakértő, író, üzletember. Előadása a stílusos megjelenés alapjairól, valamint a politika világában megfigyelhető stílus-irányzatokról szól majd.

„Mennyire határozza meg a személyes stílusunk a személyiségünk által közvetített üzenetet? Szó lesz az esztétika profizmusáról, azaz a könnyen felépíthető és jól használható ruhatár alapjairól, a „dress code”-ról, a nagy öltözködési irányzatokról, mint például a „street fashion”, a „casual” és a klasszikus business-megjelenés elválasztása, a „new look”, azaz a kombinált öltözködési stílus” – írják a szervezők.

Az előadás második részében a súlypont a politikára helyeződik: hogyan kommunikálnak a politikusok a stílussal, milyen politikus személyiségekkel és stílusverziókkal találkozhatunk, illetve hogyan üzennek a politika világában az öltözködéssel?

Milyen legitimációt és hitelességet ad a ruházat, mennyire érdemes a politikusnak egy adott üzenethez, célcsoporthoz „öltözködnie”? Bemutatják majd napjaink és a közelmúlt néhány olyan politikusát is, akik az öltözködésükkel üzennek, akiknek karakterjegyük az, ahogyan öltözködnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!