Folyamatosan bővülő programkínálat

2024.03.31. 18:30

Születésnapját ünnepli az egyre szélesebb körben népszerű katolikus rádió

Wald Kata

Spányi Antal vezeti a hívek körében népszerű rádiót

Fotó: Peter Papajcsik

Húszéves a Magyar Katolikus Rádió. Az örömhír hangja. – Egy rádió, amely nemcsak vallási műsorokat sugároz, hanem minden emberi élethelyzetről szól, minden korosztálynak, aktív szerepet vállalva a katolikus egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében. Rádióhullámok láthatatlan kötelékén keresztül kapcsolja össze az egész világot – csakúgy, mint a hit ereje. Teszi mindezt úgy, hogy közben megőrizi a rádiózás több mint 100 éves hagyományát, és máig utánozhatatlan varázsát – fogalmaz közleményében a Magyar Katolikus Rádió. 

– Az első lépések Egerhez köthetők, hiszen az ezredforduló évében az egri rádió indulásával kezdődött el a magyar katolikus rádiózás története. Nem sokra rá, 2004-ben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából Juhász Judit akkori vezérigazgató-helyettes a hit erejével életre hívta a Magyar Katolikus Rádiót azzal a céllal, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze 

– részletezi a közlemény. 

Közösségekké formálódó szerkesztőségek, folyamatosan bővülő programkínálat, 24 órás sugárzási idő, nyilvános szereplések, estek, sorra megjelenő kiadványok, nyertes közéleti, műszaki és irodalmi pályázatok, megszilárduló műsorszerkezet és saját stúdió – mind-mind fontos építőkövei annak a háznak, melyet a Magyar Katolikus Rádió a hallgatókkal közösen épít, jelenleg immáron kereken a 20. éve. 

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a rádió vezérigazgatója nyilatkozatában kiemelte, a rádió szól a gyereknevelésről, a korosztályok szeretetben való egymás mellett éléséről, az idős kor és az egészség kérdéseiről. Szól a művészetekről, és sugároz minden korosztálynak igényes zenét. A kicsinyeknek mesét, mindenkinek hangjátékokat. És természetesen vallási műsorokat és híreket is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!