A fejlődés jegyében

2024.03.20. 08:00

Újra Baksai Endre Tamást támogatják Harkányban

A Fidesz-KDNP harkányi szervezete ismét – immár harmadik alkalommal – Baksai Endre Tamást támogatja polgármester-jelöltnek az önkormányzati választásokon.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Illusztráció

Fotó: Laufer László

Baksai Endre Tamás, a fürdőváros polgármestere megköszönte az eddigi bizalmat a munkájához, melynek köszönhetően az elmúlt két ciklus milliárdos fejlesztéseivel újra visszahelyezték Harkányt az idegenforgalmi élmezőnybe. Csak 2019. óta több mint 5 és félmilliárd forintnyi pályázati támogatást, illetve kormányzati forrást tudott az önkormányzat elnyerni a város és a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztéseire.

A városvezető elmondta, a korábbiakban megfogalmazott, és megannyi célt kitűzött Sikeres Harkányért! városépítő programot szeretné az elkövetkezendő években is folytatni.

– A célunk egy olyan várost építeni, ahol jó élni és jó lakni. Erre a munkára fogunk felhatalmazást kérni az önkormányzati választásokon a következő képviselő-testület jelöltjeivel 

– fogalmazott Baksai Endre Tamás. A polgármester elmondta, a ciklus jelentős részében eléjük gördülő akadályok (covid, energiaválság) leküzdése után végre visszarendeződni látszik a helyzet, amelynek eredményeképpen vissza tudtak térni arra a városfejlesztési pályára, amelyen korábban is haladtak. Ennek szemmel látható eredményei vannak és lesznek, s a cél, hogy Harkány és a fürdő pozícióját megerősítsék a régióban.

A harkányi képviselő-testület jelenleg 6 fős, melyből 2 képviselő függetlenként, 4 pedig a Fidesz-KDNP jelöltjeként került 2019-ben a grémiumba. Idén június 9-én viszont – a város megnövekedett lakosságszáma miatt – immár 8 képviselőt választhat a lakosság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!