Pozitív lehetőségekben gazdag a megállapodás

2024.03.25. 17:33

A versenyképes tudás megszerzését közös erővel támogatják

Együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem és a Prodiák Iskolaszövetkezet március 25-én. A kooperáció egyik célja, hogy közös erővel támogassák a hallgatókat a gyakorlatias és versenyképes tudás megszerzésére.

Czeczon Enikő

A Prohuman Zrt.-vel kialakított stratégiai kapcsolata révén a Prodiák Iskolaszövetkezet több mint 20 éves diákmunka területén szerzett tapasztalatot képes beemelni a PTE rendszerébe. A Prodiák egyébként Magyarország második legnagyobb diákszövetkezete, amelyből következik, hogy egy kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik. Ezzel pedig képes magas szinten segíteni és támogatni a Pécsi Tudományegyetemet, valamint támogatni a hallgatókat, hiszen a klasszikus diákmunka mellett a gyakornoki állásra történő jelentkezést is lehetővé tesz, ami még inkább előmozdítja a versenyképes tudás megszerzését.

versenyképes, tudás, pte
Fontosnak tartják a versenyképes tudás megszerzését
Fotó: Csortos Szabolcs / Forrás: UnivPécs

A pozitív hatásokról beszéltek, amelyekből az egyik a versenyképes tudás megszerzése

A március 25-ei együttműködési eseményt dr. Miseta Attila, a PTE rektora nyitotta meg, aki kiemelte az együttműködés fontosságát. Majd a szót Decsi István, a PTE kancellárja vette át, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy az egyetem számára fontos a régió megtartóerejének növelése, amelyet az iskolaszövetkezettel kötött megállapodás is előmozdít. A beszédek sorát Zakor Sándor, a Prohuman tulajdonosa zárta, aki az együttműködés pozitív lehetőségeiről számolt be.  

A köszöntőket követően a résztvevőknek lehetőségük volt négy előadást meghallgatniuk, amely során Tóth Rozália, a Prodiák Iskolaszövetkezet  operatív igazgatója bemutatta, hogy milyen előnyei vannak az iskolaszövetkezetnek és a diákfoglalkoztatásnak mind a diákok, mind a cégek számára. 

Az esemény záró előadásaként Siptár Dávid, a PTE innovációmenedzsment és gazdaságkapcsolati igazgatója osztotta meg a jelenlévőkkel a PTE és a Prodiák Iskolaszövetkezet együttműködésének keretében kialakított hallgatói karrierút programot. Az előadás során kiderült, hogy az új programnak számos előnye van, mint például az, hogy a hallgatók releváns munkatapasztalatokat szerezhetnek a tanulmányaik mellett, de segíti a diplomaszerzést követő helyi elhelyezkedést, és megteremti a vállalatok és a hallgatók közti kapcsolatépítés lehetőségét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!