Lejár a határidő

2024.04.14. 14:40

Bérlakások: itt az ideje a meghosszabbítási kérelmek leadásának

Több ezren élnek Pécsen önkormányzati bérlakásban. Még 2023 szeptember elsején lépett életbe a pécsi önkormányzat új, jelenleg is hatályos lakásrendelete, mely alapján a lakások bérbevételi kérelmének meghosszabbítására, megújítására 2024. január 1-e és 2024. április 30-ig van lehetőség.

Tóth Viktória

Fotó: Makovics Kornél

Tehát hamarosan vége lesz ennek az időszaknak. A már megújított kérelmek kerülhetnek fel az új lakásigénylési névjegyzékre. A kérelmek megújítására azért van szükség, hogy a szociális lakás iránti igény folyamatosnak számítson.

Az új lakásigénylési névjegyzék elkészítése 2024. június 30-ig történik majd meg, melyet az önkormányzat honlapján közölnek. A lakásigénylők a nyilvántartásba vett bérleti kérelmükre kapott kódszám alapján bármikor megtekinthetik, milyen értékelésű a bérleti kérelmük és hol található a lakásigénylési névjegyzéken.

Fontos tudni, hogy április 8-tól lakásbérleti igények meghosszabbításával kapcsolatos személyes ügyintézésre a korábbi Perczel utcai iroda helyett a Polgármesteri Hivatal Kossuth téri, földszinti irodájában van mód. A kitöltött dokumentumokat a korábbiakhoz hasonlóan hétköznaponként a következő időpontokban lehet leadni: hétfőn, kedden és csütörtökön délelőtt 8.00 és 11.00 óra között. Szerdánként pedig délután 13.00 és 17.00 óra között.

Az új rendeletben egyébként rögzítették, hogy az önkormányzati lakásokat – a nyugdíjasházi lakások kivételével – kizárólag határozott időre szóló bérleti szerződés megkötésével lehet bérbe adni. A lakbérhatárok a 2023-as jövedelmi viszonyok alapján lettek meghatározva, a nettó minimálbér százalékában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!